Tuin Kay van de Vorst  

Rieten balkonscherm

Een rieten balkonscherm voor op je balkon is tegenwoordig een veelgebruikte manier om je balkon op te vrolijken en leuker te maken. Het ziet er niet alleen leuker uit, maar een rieten balkonscherm zorgt ook meer privacy. Op deze manier kan jij lekker op je balkon zitten. Ook zorgt een rieten balkonscherm ervoor dat je wordt beschermd tegen de harde wind.

Welke rietmatten kan ik voor mijn balkon gebruiken?

De meest geschikte soort rietmatten zijn de dikke rietmatten. Dit omdat je hiermee meer privacy kunt creëren. De dikke rietmatten hebben dikkere rietstengels wat ervoor zorgt dat het riet dichter tegen elkaar aan zit, waardoor je er moeilijker doorheen kan kijken.

Als je je balkon wilt aankleden, dan kan je het beste de gepelde rietmatten gebruiken. Deze soort hebben het buitenste laagje van het riet verwijderd, waardoor deze een gele en tropische uitstraling heeft.

Ongepelde rietmatten daarentegen zijn onbewerkt en geven een meer natuurlijke uitstraling. De ongepelde rietmatten kan je beter buiten gebruiken dan de gepelde rietmatten.

Om de rietmatten te bevestigen aan je balkon heb je niet zo veel nodig. Je kan ze namelijk makkelijk bevestigen met tie wraps of met een ijzerdraad. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de wind, dus bevestig de matten op genoeg plekken.

Leave A Comment